Despre Noi

Activitatea noastră principală este organizarea şi coordonarea de evenimente media. Dintre acestea menţionăm activităţile cu specific traditional: festivaluri, concursuri şi spectacole de folclor, expoziţii cu temă folclorică, promovarea folclorului autentic naţional şi internaţional.

Începând cu anul 2011 am preluat organizarea şi coordonarea celui mai mare festival de folclor din România: „Dobroge, mândră grădină”, precum şi a evenimentelor conexe: Retrospectiva Folclorică „Dobroge, mândră grădină” şi Conferinţa Coregrafilor de Dans Popular ce se organizează în fiecare an în vederea selectării ansamblurilor participante la viitoarele ediţii de festival.

De asemenea suntem organizatorii Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular „Dobroge, vatră de folclor românesc” ce are ca scop descoperirea de noi talente în domeniul muzicii populare şi relansarea în mod special a folclorului autentic dobrogean.

Un alt eveniment este organizarea şi coordonarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Bună seara, gazdă bună” aflat în prezent la cea de a doua ediţie.

În afara acestor activităţi ne ocupăm de pregătirea generaţiilor viitoare de folclorişti şi punerea lor în valoare prin serii de spectacole organizate în special în weekend în diverse localităţi din judeţul Constanţa sau prin promovarea lor în cadrul altor evenimente organizate în ţară şi în străinătate.

Colaborăm cu diveste organisme publice şi private în organizarea de activităţi specifice care au ca scop în special promovarea valorilor româneşti şi a tinerilor care le reprezintă.

Comentează acest articol

Trebuie să fii autentificat(ă) pentru a adăuga un comentariu.