Spectacole de folclor autentic in centrele de agrement ale DJTS Constanţa
În perioada 12 august – 7 septembrie 2012, precum şi în zilele de 8 şi 9 septembrie, prin intermediul Asociaţiei Culturale a Coregrafilor, Scenografilor, Artiştilor Liber Profesionişti şi Amatori (A.C.C.S.A.L.P.A) – Constanţa şi cu sprijinul Direcţiei Pentru Tineret şi Sport Constanţa s-au desfăşurat spectacole de folclor în centrele de agrement din Eforie Sud – New Paradise şi Tabăra 2 Mai.
1. PROIECTUL „PETRECE VARA LA MARE”
În baza protocolului cu nr. 3943 din 7 august 2012 din cadrul acestui proiect, în centrele de agrement de la Eforie Sud – New Paradise şi Tabăra 2 Mai s-au derulat activităţi artistice la care au participat Ansambluri Folclorice de Cantece si Dansuri Populare de Tineret din întreaga ţară. Au fost prezentate un număr de şase spectacole în cadrul cărora au evoluat artişti din:
- A.F. „Ciucurelul” din Bacău, cu un număr de 18 dansatori şi 3 solişti vocali.
- A.F. „Cununa Ighiului” din comuna Ighiu, jud. Alba, avand în componentă 16 dansatori şi 4 solişti vocali.
- A.F. „Comorile Neamţului” – Piatra Neamţ, jud. Neamţ, cu 18 dansatori şi 3 solişti vocali.
- A.F. „Hora” din comuna Drăgăneşti, jud. Olt, cu un număr de 14 dansatori şi 4 solişti vocali.
- A.F. „Flori de măr” din comuna Curtişoara, jud. Olt, având în componenţă un număr de 16 dansatori şi 3 solişti vocali.
Cele şase spectacole au fost sustinute în cele două centre de agrement în zilele de: 16, 19, 23, 25, 30 august 2012 şi 2 septembrie 2012, iar durata fiecărui spectacol a fost de 120 de minute.
2. PROIECTUL „TÂNĂR EUROPEAN”
În baza aceluiaşi protocol s-au putut desfăşura încă două spectacole de folclor, în aceleaşi locaţii, având de astă dată ca invitaţi Grupul Vocal Folcloric „Drăguta-Siliştea” din Turcoaia, jud. Tulcea şi A.F. „Ca la Dobrogea” din jud. Constanţa. Spectacolele au avut loc pe data de 8 şi 9 septembrie şi au avut o durată de 120 de minute fiecare.
La aceste manifestări artistice au fost prezenţi un număr mare de tineri din cele două centre de agrement, care au susţinut artiştii, au luat autografe, au făcut fotografii şi au schimbat date de contact cu dansatorii şi soliştii invitaţi, bucurându-se de prezenţa acestora în mijlocul lor.
Dorim ca aceste activităţi cultural-artistice să poată fi menţinute în cele două centre de agrement şi în viitorul sezon estival.
Colaborarea între A.C.C.S.A.L.P.A. şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, având un rol educativ şi recreativ în cadrul ambelor proiecte.
Both comments and pings are currently closed.