ASOCIATIA CULTURALA A COREGRAFILOR, SCENOGRAFILOR, ARTISTILOR LIBER PROFESIONISTI SI AMATORI – CONSTANTA

CENTRUL CULTURAL EDUCATIV SI PREGATIRE ARTISTICA „OVIDIUS RO”  CONSTANTA

E-mail: ovidiu0707@yahoo.com

   

INVITATIE

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE – FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR (CONCURS) PENTRU COPII SI TINERI INTERPRETI AL CANTECULUI SI DANSULUI POPULAR NATIONAL SI INTERNATIONAL  “DOBROGE, MANDRA GRADINA“ EDITIA A XIV – A    31 AUGUST – 05 SEPTEMBRIE 2021  

Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti al Cantecului si Dansului Popular National si International „Dobroge, Mandra Gradina“, inclusive in calendarul International al festivalurilor de folclor, este organizat de ASOCIATIA CULTURALA A COREGRAFILOR SCENOGRAFILOR, ARTISTILOR LIBER PROFESIONISTI SI AMATORI si        CENTRUL CULTURAL EDUCATIV SI PREGATIRE ARTISTICA „OVIDIUS RO”  in colaborare cu : 

– CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA;

– PRIMARIA MUNICIPIULUI MANGALIA;

– DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET CONSTANTA;

– FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET CONSTANTA;

CLUBUL UNESCO PIREUS & INSULE – ATENA – GRECIA;

– COMPLEXUL TURISTIC „MERA RESORT„ STATIUNEA VENUS;

– COMPLEXUL TURISTIC „ONIX – MERA„ STATIUNEA CAP AURORA;

– COMPLEXUL TURISTIC „DUNAREA“ STATIUNEA EFORIE NORD;

– COMPLEXUL TURISTIC „TURQUOISE„ STATIUNEA VENUS;

– COMPLEXUL TURISTIC „IULIA„ STATIUNEA VENUS;

– RESTAURANT ”ESPLANADA„ STATIUNEA VENUS.

 

         Prin cantec, în și reprezentări de arta populara, festival, promovează frumusetea și unicitatea tuturor națiunilor, în context globalizării și pastrării identităților socio-culturale.

         Schimburile culturale, au contribut si vor contribui in continuare la cunoasterea umana, la intarirea prieteniei si îmbogatirea orizontului spiritual al participantilor.

        La reusita manifestarilor folclorice, contribuie de fiecare data Primarii si Consilii Locale, Case de Cultura si Camine Culturale, din intreaga tara si din afara tarii, reprezentate prin Ansambluri s-au Grupuri Folclorice, prezente la festival.

       Alaturi de Ansambluri si Grupuri Folclorice din tara si din strainatate, pe scenele festivalului au evoluat si vor evolua de fiecare data, solisti vocali, grupuri vocal-folclorice, grupuri de dansatori.

      Frumusetea folclorului national si international, este apreciata la adevarata sa valoare de oaspetii festivalului.

      In anul 2004, s-au pus bazele acestui festival de folclor cu caracter national si international.   

     De la an la an, festivalul a crescut valoric, impunandu-se in viata cultural – artistica a judetului Constanta.

     Impresionantele parade ale portului popular, spectacolele folclorice prezentate pe scenele din judetul Constanta si pe Litoralul Romanesc, intalnirile dintre mesagerii diferitelor culturi, spiritul competitiv de inalt profesionalism, cunoasterea traditiilor si obiceiurilor diferite populare, se inscriu in aceasta atmosfera de sarbatoare a cantecului si in populatie . , aflata sub semnul colaborarilor si prieteniei.

     Localitatile si gazdele festivalului, asteapta de fiecare data aceasta sarbatoare a folclorului de pretutindeni, sa cunoasca obiceiurile si cultura nationala si a altor popoare prin intermediul dansului, cantecului si costumelor populare.

    Varietatea dansurilor, ritmurilor și costumelor tradiționale, atrage atentia și castiga admirația iubitorilor de folclor, reflectand istorie, cultură, atitudini, valori.

    Evenimentul este o sarbatoare a cantecului si in acest popular, o explozie de originalitate si traditii pastrate din generatie in generatie si transmite prin intermediul artei spectacolului.

    Sub marea umbrela a folclorului s-au legat de-a lungul timpului, prietenii durabile care nu tin cont de relatii sociale si opinii politice. Oamenii indragesc folclorul, bun spiritual de pret, il recepteaza bucurosi, cu pasiune, patima, dornici de autenticitate, interpretare adecvata, varietate si culoare, creatie populara constituind un inepuizabil izvor de inspiratie.

    Discutiile, vizitele, spectacolele, paradele populare, au insemnat de fiecare data un ragaz acordat deschiderii catre folclorul national si international. Acest festival reprezinta pentru judetul Constanta, ocazia prin care putem demonstra preturile si daruirea sufleteasca pentru folclor.

   Acest festival este o manifesta culturala de maxima importanta pentru judetul Constanta, un moment de intalnire si schimburi culturale intre diverse popoare, traditii si culturi, sub semnul prieteniei si pacii.

  Editia a XIV – a Festivalului International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti  al Cantecului si Dansului Popular National si International “Dobroge, Mandra Gradina“, se va desfasura pe un numar de sapte scene din judetul Constanta si litoralul romanesc.

    Participarea la acest festival, va putea fi posibilă în urma unei invitații transmise din partea organizatorilor acestui festival, care la această editie va fi transmisă către un număr de peste 70 de Ansambluri s-au Grupuri Folclorice din România și din afara unor.         

      La acest festival, pot participa copii si tineri cu varste cuprinse intre 8 si respectiv 35  ani, din Romania si din afara tarii.

     Preselectia, se va face de organizatori, pana la data de 31 Iulie 2021.   

     Participarea se va face pe criterii de competență și performanță, din toate zonele  folclorice ale romaniei și de peste hotare.

     La editia a XIV – a 2021, festivalul va putea gazdui un numar de peste 1000  participanti .

    Asteptam cu incredere si daruire pentru folclor, inscrierile dumneavoastra la  Festivalul International de Folclor pentru Copiii si Tineri Interpreti al Cantecului si Dansului Popular National si International “DOBROGE, MANDRA GRADINA“ Editia a  XIV – a 2021.

MOTTO:

 FRUNZA VERDE DE TRIFOI                 SI CUM ZICI DOINA FRUMOASA

MAI, VIN BADE, PE LA NOI                    DOINA DULCE, MANGAIOASA,

SA-TI AUD GLASUL DUIOS,                  DOINA, BADE, DRAGASTOASA

 

DIRECTOR FESTIVAL

Act. Ovidiu ROSCA

 

 

 

 REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE AL FESTIVALULUI

 SECTIUNEA COREGRAFIE DANS POPULAR NATIONAL si INTERNATIONAL

 1.  GRUP DE DANSATORI;  
 2. FORMATIE DE DANSATORI;
 3. GRUP BAIETI;
 4. GRUP FETE;
 5. GRUP MIXT;
 6. ANSAMBLUL DE CANTECE SI DANSURI;
 7. ANSAMBLUL FOLCLORIC DE DATINI SI OBICEIURI POPULARE.

SECTIUNEA DE INTERPRETARE VOCALA SI INSTRUMETALA

 1.  GRUPURI VOCAL FOLCLORICE – cu s-au fara dizabilitati;                         
 2.  SOLISTI VOCALI – cu s-au fara dizabilitati;
 3. SOLISTI INSTRUMENTISTI – cu s-au fara dizabilitati.
 • Categoriile de varsta: (8 – 13 ani; 14 – 18 ani; 19 – 25 ani) din Romania si din afara tarii.
 • Fiecare concuret cu s-au fara dizabilitati, pentru fieca sectiune de concurs, vor fi selectati la inscriere, de o comisie locala din zona lui de provenienta, conform programului stabilit de organizatori, Asociatia ACCSALPA Constanta si Centrul Cultural Educativ si Pregatire Artistica „OVIDIU RO „Constanța.
 • Evolutie in concurs pentru fiecare grup vocal – folcloric, solisti vocali, solisti instrumentisti, va fi de maxim 10 minute.
 • Fiecare grup de dansatori, va avea in componenta sa un numar de minim 12 dansatori, care vor evolua in cadrul festivalului, conform programului stabilit de organizatori.
 •  Ansamblul Folcloric de Cantece si Dansuri, va avea in componenta sa un numar cuprins intre minim 20 – maxim 28 dansatori, 1 – 4 solisti vocali, 1- 4 instrumentisti, care vor evolua in cadrul festivalului conform programului stabilit.  
 • Ansamblul Folcloric de Datini si Obiceiuri Populare, va avea in componenta sa un numar cuprins intre minim 20 – maxim 28 dansatori, 2 – 4 solisti vocali, 1 – 3 instrumentisti, care vor evolua in cadrul festivalului conform programului stabilit.
 • Evolutiei in concurs: grup de dansatori 6 minute, formatia de dansatori 6 minute, grup baieti 6 minute, grup fete 6 minute, grup mixt 6 minute, Ansamblul Folcloric de Cantece si Dansuri si Ansamblul Folcloric de Datini si Obiceiuri cate 20 minute. Fiecare grup sau Ansamblul Folcloric, va prezenta in concurs zona de provenienta pe care o reprezinta.
 • Grupul vocal – folcloric, solisti vocali, solisti instrumentisti, cu s-au fara dizabilitati, vor prezenta in concurs si in spectacolele care vor fi sustinute pe perioada festivalului, zona pe care o reprezinta.                                                                                                                                                                                                                                                             
 • Ansamblurile Folclorice de Cantece si Dansuri si Ansamblurile Folcloric de Datini si Obiceiuri Populare, care vor evolua in concurs, vor prezenta in scena, minim doua generatii de dansatori.
 • Inscrierile in cadrul festivalului se vor face in perioada: 01 Februarie 2021 – 25 Iulie 2021.       
 • Coordonatorii, Instructori, Profesorii, Metodistii, etc … care pregatesc grupurile vocal – folclorice, solistii vocali, solistii instrumentisti si in cadrul acestora, au obligatia de a respecta programul festivalului, zilele de concurs, ordinea intrarilor in scena, spectacolele care vor fi stabilite si anuntate de organizatori, pentru cele mai multe scene.                                                          
 • Confirmarea de inscriere oficial in festival, se va face odata cu plata unui avans de 4.000 lei, avans care se va plati in contul bancar al organizatorului de festival, incepand cu data de 01 Aprilie 2021, pana la data de 15 Iulie  
 • Taxa de participare pentru fiecare grup sau ansamblu folcloric este de 150 Ron, care se va plati in contul organizatorului de festival pana la data de 15 Iulie 2021.
 • Nu vor fi inscrise in concurs, Ansamblurile Folclorice s-au Grupurile Folclorice profesioniste.

Norma generală:

 • La inscrierea in festival, toti participantii au obligatia sa transmite organizatorului, fisa de concurs si tabelul nominal cu componenta intregului grup. Tabelul va cuprinde: Nume, Prenume, Localitatea – Judetul, CNP, funcția în cadrul grupului pentru fiecare participant.
 • Fiecare Ansamblul, Grup s-au participant individual la festival, are obligatia ca pe perioada festivalului sa detina mijlocul de transport propriu.
 • Data sosirii in unitatile de cazare, este 31 August 2021, intre orele 10:00 – 15:00. Participantii care vor sosi in ziua a doua a festivalului, s-au mai tarziu, fara a avea motive intemeiate, nu vor avea asigurare servicii in cadrul festivalului.
 • Cheltuielile de cazare, masă și transport, vor fi suportate de participanți.
 • Pretul pachetului de servicii este de 675 Ron / persoana , insemnand: cinci zile cazare la hotel si cinci zile masa pensiune completa la restaurant. 
 • Plata serviciilor se va face in contul: Asociatia ACCSALPA Constanta, Cod Fiscal. 30692728, CONT: RO55 BUCU 1991 2159 4915 8RON Banca – Alpha SA, Sucursala Constanta – Romania, cu respectarea clauzelor din regulament. 
 • Serviciul de CAZARE:

Ziua de INTRARE : 31.08.2021  

Ziua de IESIRE:   05.09.2021

 • Serviciul de MASA:

Ziua de INTRARE: 31 august 2021 cu masa de pranz (DEJUN)

Ziua de IESIRE: 05 Septembrie 2021 cu masa de dimineață (MIC DEJUN)

IMPORTANT:

 • Participantii inscrisi la festival, vor fi programati sa evolueze pe perioada celor cinci zile, seara de seara, in cadrul spectacolelor folclorice care vor avea loc pe cele sase scene ale festivalului.
 • Pentru Ansambluri Folclorice si Grupuri Folclorice, programele folclorice pe scenele festivalului, vor avea o durata cuprinsa intre minim 30 minute – maxim 40 de minute.
 • Pentru Solistii Vocali si Solistii Instrumentisti, programele folclorice pe scenele festivalului, vor avea o durata cuprinsa intre minim 10 minute – maxim 15 minute.
 • Seara de seara, în cadrul festivalului se va organiza oprire portului și costumelor populare.
 • Grupurile Folclorice si Ansamblurile Folclorice, va trebui sa detina urmatoarea recuzita:

             – Steagul national in marime standard.

             – Plancarda, Insemnele si steagul propriu.

* In cadrul sectiunilor din concurs si in cadrul spectacolelor de folclor, acompaniamentul orchestral va fi pe stik s-au CD.

* Stikul s-au CD – ul, va fi realizat în format audio. Fiecare piesa (cantec) de pe Stik s-au CD, vor fi inregistrate separat (track 1, track 2, etc.).

*     Daca acompaniamentul orchestral in cadrul concursului si pentru spectacole, va fi cu orchestra s-au taraf, in acest caz, aveti obligatia sa nu comunicati numarul instrumentelor existente pentru a putea fi amplificat.                                                                                                                               *    Coordonatorii si delegatii grupurilor s-au ansamblurilor, au obligatia sa participa la toate sedintele operative, care vor avea loc pe perioada festivalului.

 • Nu se admite, aducerea altor persoane straine in unitatile de cazare si masa.
 • Comportamentul indecent al participantilor este interzis pe perioada festivalului.

Sistemul de jurizare:

       Juriul festivalului va fi format din 5 (cinci) persoane, specialisti in domeniu.

      Clasamentul va fi realizat în funcții de punctaj obtinut.

      Presedintele comisiei de jurizare, va lua decizia finala in vedere solutii eventuale contestatii.

      Participantii prezintă Festivalul, au obligația să respecte toate clauzele regulamentare, programele și orele de deplasare, ordinea intrării în scenă la spectacole și cât timp programează folclorice care vor fi prezentat.

      Abaterile de la regulament, vor duce la eliminarea din festival a persoanelor in cauza .

DIRECTOR FESTIVAL,

                     ACT. OVIDIU ROSCA                     

 

 

FISĂ DE INSCRIERE ÎN CONCURS

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR   (CONCURS) PENTRU COPII ȘI TINERI INTERPREȚI AL CÂNTECULUI ȘI  DANSULUI POPULAR NAȚIONAL SI INTERNATIONAL                  “DOBROGE, MANDRA GRADINA” Editia a XIV – A

Perioada: 31 AUGUST 2021 – 05 SEPTEMBRIE 2021

 

 

SECȚIUNEA DE CONCURS:   ___________________________________________________ 

 

Nume: _______________________________________________________ 

Prenume: _____________________________________________________                                     

Data nașterii: _________________; CNP -___________________________

Profesia: ______________________________________________________ 

Adresa: ___________________________________________________________________

Localitatea: _______________________________________________________________ 

Profesor coordonator; ________________________________________________________

 

Participări la alte concursuri:

 

 

Repertoriul: 

1 ____________________________________________________________________

2 ______________________________________________________________________

 

                                                                                                                             Semnatura, _______________

 

Date, _________________

 

Both comments and pings are currently closed.

Un comentariu to “FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR ” DOBROGE, MANDRA GRADINA ” EDITIA A XIV – A 2021”

 1. administrator spune:

  A fost publicat Regulamentul Festivalului DMG Editia a XII – a 2021