ASOCIATIA CULTURALA  A  COREGRAFILOR,  SCENOGRAFILOR,  ARTISTILOR  LIBER  PROFESIONISTI  SI  AMATORI – CONSTANTA  ROMANIA   

Email: ovidiu0707@yahoo.com   

REGULAMENT  DE  ORGANIZARE  SI  DESFASURARE 

     FESTIVALUL  INTERNATIONAL  DE  FOLCLOR

( CONCURS ) PENTRU COPII SI TINERI INTERPRETI AL CANTECULUI SI  DANSULUI POPULAR NATIONAL SI INTERNATIONAL 

“ DOBROGE, MANDRA GRADINA “

EDITIA A XIII-A 2019  

 27  AUGUST  2019 – 01 SEPTEMBRIE 2019

      Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpretial Cantecului si Dansului Popular National si International „ Dobroge, Mandra Gradina “ , inclus in calendarul International al festivalurilor de folclor, este organizat de ASOCIATIA  CULTURALA  A  COREGRAFILOR  SCENOGRAFILOR,  ARTISTILOR  LIBER  PROFESIONISTI  SI  AMATORI  CONSTANTA – ROMANIA , in colaborare cu:

–    PRIMARIA MUNICIPIULUI MANGALIA  –  JUDETUL CONSTANTA;

–    DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET CONSTANTA;

–    CLUBUL UNESCO PIREUS & INSULE  –  ATENA – GRECIA;

–    COMPLEXUL TURISTIC „ MERA RESORT I „ STATIUNEA VENUS;

–    COMPLEXUL TURISTIC „ MERA RESORT 2 „ STATIUNEA CAP AURORA;

–    COMPLEXUL TURISTIC “ DUNAREA “ STATIUNEA  EFORIE NORD;

–    COMPLEXUL TURISTIC „ TURQUOISE „ STATIUNEA VENUS;

–    COMPLEXUL TURISTIC „ FAVORIT „ STATIUNEA  VENUS;

–    RESTAURANT TERASA ” CERNA „ STATIUNEA SATURN

–    RESTAURANT  TERASA „ MANIUC „ STATIUNEA SATURN

      Prin cantec, dans si reprezentatii de arta populara, festivalul, promoveaza frumusetea si unicitatea fiecarei natiuni, in contextul globalizarii si al pastrarii identitatii socio-culturale.

     Schimburile culturale, au contribuit si vor contribui la cunoasterea umana, la intarirea prieteniei si îmbogatirea orizontului spiritual al participantilor.

     La reusita manifestarilor folclorice, contribuie de fiecare data Primarii si Consilii Locale, Case de Cultura si Camine Culturale din intreaga tara si din afara tarii, reprezentate prin  Ansambluri  Folclorice prezente la festival.

    Alaturi de Ansambluri Folclorice din tara si din strainatate, pe scenele festivalului au evoluat si vor evolua de fiecare data, solisti vocali, grupuri vocal-folclorice, grupuri de dansatori.

      Frumusetea folclorului national si international, este apreciata la adevarata sa valoare de oaspetii festivalului.

      In anul 2004, s-au pus bazele acestui festival de folclor cu caracter international.    

     De la an la an, festivalul a crescut valoric, impunandu-se in viata cultural – artistica a judetului Constanta.

     Impresionantele parade ale portului popular, spectacolele folclorice prezentate pe scenele din judetul Constanta, intalnirile dintre mesagerii diferitelor culturi, spiritul competitiv de inalt profesionalism, cunoasterea traditiilor si obiceiurilor diferitelor popoare, se inscriu in aceasta atmosfera de sarbatoare a cantecului si dansului popular, aflata sub semnul colaborarii si prieteniei.

     Localitatile gazda ale festivalului, asteapta de fiecare data aceasta sarbatoare a folclorului de pretutindeni, sa cunoasca obiceiurile si cultura altor popoare prin intermediul dansului, cantecului si costumelor populare.

    Varietatea dansurilor, a ritmurilor, a costumelor traditionale, atrage atentia si castiga admiratia iubitorilor de folclor, reflectand istorie, cultura, atitudini, valori.

    Evenimentul este o sarbatoare a cantecului si dansului popular, o explozie de originalitate si traditii pastrate din generatie in generatie si transmise prin intermediul artei spectacolului.

    Sub marea umbrela a folclorului s-au legat de-a lungul timpului, prietenii durabile care nu tin cont de relatii sociale si opinii politice. Oamenii indragesc folclorul, bun spiritual de pret, il recepteaza bucurosi, cu pasiune, patima, dornici de autenticitate, interpretare adecvata, varietate si culoare, creatia populara constituind un inepuizabil izvor de inspiratie.

    Discutiile, vizitele, spectacolele, paradele au insemnat de fiecare data un ragaz acordat deschiderii catre modul de a fi al celuilalt, tocmai pentru o mai buna identificare a fiecaruia. Astfel de festival reprezinta pentru judetul Constanta, ocazia prin care putem demonstra priceperea si daruirea sufleteasca pentru folclor.

    Acest festival  este o manifestare culturala de maxima importanta pentru judetul Constanta, un moment de intalnire si schimburi culturale intre diverse popoare, traditii si culturi, sub semnul prieteniei si pacii.

    Editia a XIII – a  Festivalului International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti al Cantecului si Dansului Popular National si International “ Dobroge, Mandra Gradina “,  se va organiza pe sapte scene   pe litoralul romanesc.

    Participarea la acest festival, va putea fi posibila numai in urma unei invitatii primita din partea organizatorilor, invitatie care la aceasta editie va fi transmisa  catre un numar de peste 90 de Ansamblurile Folclorice din Romania si de peste hotare.        

      La acest festival, vor putea participa copii si tineri cu varste cuprinse intre 8 si respectiv 25 ani.

     Preselectia, se va face de organizatori, pana la data de 30 Iunie 2019.    

     Participarea se va face pe criterii de competenta si performanta, din toate  zonele  folclorice ale romaniei si de peste hotare.

     La editia a XIII-a 2019, festivalul va putea gazdui un numar de peste 1000 participanti.

    Asteptam inscrierile dumneavoastra la Festivalul International de Folclor pentru Copiii si Tineri Interpreti al Cantecului si Dansului Popular National si International   “ DOBROGE, MANDRA GRADINA “ Editia a XIII-a 2019.

MOTTO:

FRUNZA VERDE DE TRIFOI                      SI CUM ZICI DOINA FRUMOASA

MAI, VIN BADE, PE LA NOI                        DOINA DULCE, MANGAIOASA,

SA-TI AUD GLASUL DUIOS,                        DOINA, BADE, DRAGASTOASA.

    

DIRECTOR FESTIVAL,

Act. Ovidiu ROSCA

 

 

 Regulament  de  organizare si participare

 SECTIUNEA COREGRAFIE DANS POPULAR  – NATIONAL si INTERNATIONAL

 1.      GRUP  DE  DANSATORI  
 2.      FORMATIE  DE  DANSURI
 3.      GRUP  BAIETI
 4.      GRUP  FETE
 5.      GRUP  MIXT
 6.      SOLIST  INTERPRET  DANSATOR
 7.      SOLISTI MIXT  INTERPRETI  DANSATORI                          
 8.      ANSAMBLUL  DE  CANTECE  SI  DANSURI
 9.      ANSAMBLUL  FOLCLORIC  DE   DATINI  SI  OBICEIURI

Norme referitoare la sectiunile de concurs:

 • Vor fi admise in festival, un numar de maxim 4 Ansambluri  Folclorice din fiecare judet din Romania.
 • Participantii vor avea varste cuprinse intre 8 si 25 de ani, organizati din minim doua generatii.
 • Fiecare  grup de dansatori va avea in componenta sa un numar de minim 6 perechi, care vor evolua in cadrul festivalului conform programului stabilit de organizatori. Ansamblu de Cantece si Dansuri, va avea in componenta sa un numar cuprins intre  20 – 28 dansatori,  1 –  4 solisti vocali, 1- 4 instrumentisti, care vor evolua in cadrul festivalului conform programului stabilit.   
 • Ansamblu Folcloric de Datini si Obiceiuri, va avea in componenta sa un numar cuprins  intre  16 – 20 dansatori, 2 – 4 solisti vocali, 1 –  3 instrumentisti, care vor evolua in cadrul festivalului conform programului stabilit.
 • Durata maxima a evolutiei in concurs pentru:  grup de dansatori 10 minute, formatia de dansatori 10 minute, grup baieti 8 minute, grup fete 8 minute, grup mixt 12 minute, solist interpret dansator 6 minute, mixt solisti interpreti dansatori 6 minute, Ansamblul de Cantece si Dansuri si  Ansamblul  Folcloric de Datini si Obiceiuri, 30 minute.  Fiecare grup sau Ansamblul Folcloric, va prezenta in concurs  zona pe care o reprezinta.
 • Ansamblul de Cantece si Dansuri si Ansamblul Folcloric de Datini si Obiceiuri, care vor evolua in concurs, vor avea obligatia de a avea prezente in scena minim doua – minim doua generatii de dansatori.
 • Inscrierile in festival se fac  in perioada 25 februarie 2019 – 25 iulie 2019.
 • Confirmare  de inscriere oficiala in festival, se va face odata cu plata unui avans  de  4.000 lei, avans care  se va plati in contul bancar al organizatorului de festival incepand cu data de 01 Aprilie  2019, pana la data de 15 Iulie 2019.
 • Taxa de participare pentru fiecare grup sau ansamblul folcloric este de 150 Ron si se va plati in contul organizatorului de festival pana la data de 15 Iulie 2019.
 • Nu vor fi inscrise in concurs Ansambluri Folclorice profesioniste.
 • Coordonatorii, Maestrii Coregrafi, Instructorii, membrii din cadrul ansamblurilor folclorice, au obligatia de a respecta programul festivalului, zilele de concurs si ordinea intrarii in scena care va fi stabilita de organizatori conform programatorului de festival.
 • Norme generale:
 • La inscrierea in festival, participantii au obligatia sa transmita organizatorului  de festival, tabelul nominal completat cu componenta intregului grup, care va cuprinde: Nume, Prenume, Localitatea – Judet, CNP,  functia in cadrul grupului pentru fiecare participant.
 • Fiecare Grup sau Ansamblu, au obligatia ca pe perioada festivalului sa detina mijlocul de transport propriu (microbuz sau autocar).
 • Data sosirii in unitatile de cazare este 27 August 2019, intre orele 12:00 – 17:00. Participantii care vor sosi in ziua a doua a festivalului sau mai tarziu, fara a avea motive intemeiate, nu vor avea asigurate servicii in cadrul festivalului.
 • Delegatia  din cadrul fiecarui Grup va avea in componenta sa un numar de participanti cuprins intre minim 18 persoane – maxim  35 persoane.  Delegatia din cadrul fiecarui  Ansamblu, va avea in componenta sa un numar de participanti cuprins intre minim  35  – maxim 85 de persoane.
 • Cheltuielile de cazare –  masa, vor fi suportate de participanti.
 • Cheltuielile de transport vor fi suportate de participanti.
 •  Valoarea serviciului de cazare – masa, este de 495 Ron/pers/sejur.                ( cinci nopti cazare la hotel de doua stele si cinci zile masa pensiune completa  la restaurant )
 • Plata serviciilor se va face in contul bancar al: Asociata  A.C.C.S.A.L.P.A. Constanta, Cod Fiscal. 30692728, CONT: RO55  BUCU  1991 2159  4915  8RON  Banca  – Alpha SA,  Sucursala  Constanta – Romania, conform clauzelor din regulament.

Serviciul de CAZARE:

 INTRARE:   27.08.2019

IESIRE:  01.09.2019

Serviciul de MASA:  

INTRARE: 27 August 2019 cu masa de pranz ( DEJUN )

IESIRE: 01 Septembrie 2019 cu masa de dimineata (MIC DEJUN).

 DIRECTOR  FESTIVAL,

ACT. OVIDIU ROSCA

 

SECTIUNEA DE INTERPRETARE  VOCALA SI INSTRUMETALA

 1.      GRUP VOCAL –  FOLCLORIC                             
 2.      SOLISTI  VOCAL
 3.      SOLISTI  INSTRUMENTIST
 4. SOLISTI VOCALI si SOLISTI INSTRUMENTISTI –  PERSOANE CU DIZABILITATI  ( se va respecta regulamentul integral al festivalului )

Norme referitoare la sectiunile de concurs:

 • Se vor inscrie in concurs un numar de 10 grupuri vocal – folclorice nationale si un numar de 6 grupuri vocal – folclorice internationale.
 • Componenta unui grup vocal- folcloric, va fi formata din minim 5 persoane – maxim 20 persoane.
 • Vor fi admisi in concurs un numar de maxim 50 Solisti Vocali  pentru fiecare  categorie de varsta ( 8 – 13 ani; 14 – 18 ani; 19 – 25 ani )  si 20 Solisti Instrumentisti pe trei categorii de varsta ( 8 – 14 ani; 15 – 25 ani; 26 -35 ani;) din Romania si din afara tarii.
 • Membrii grupurilor vocal- folclorice, solistii vocali si solistii instrumentisti,  vor avea varste cuprinse intre 8 si 25 de ani.
 • Fiecare concurent, solist vocal sau solist instrumentist, va fi selectat  pentru inscrierea in festival, de o comisie locala din zona lui  de  provenienta, conform programului stabilit de organizatori, prin Asociatia ACCSALPA Constanta.
 • Durata maxima de  evolutie in concurs pentru fiecare grup vocal – folcloric, solist vocal sau solist instrumentist, va fi de maxim 10 minute.
 • Fiecare grup vocal – folcloric, solist vocal si solist  instrumentist, va prezenta in concurs  zona pe care o reprezinta.
 • Inscrierile la festival se vor face in perioada 01 Februarie 2019 – 25 Iulie 2019.       
 • Avansul de plata pentru Grupurl Vocal – Folcloric va fi de 1.000 lei, si se va plati in contul bancar al organizatorului de festival incepand cu data de 01 Aprilie 2019, urmand ca diferenta de plata ramasa  sa se plateasca  pana pe  data de 25 Iulie 2019.
 • Taxa de participare la festival pentru fiecare grup vocal – folcloric este de 80 lei/grup, care se va plati in contul bancar al organizatorului de festival pana la data de 25 Iulie 2019.
 • Taxa pentru Solisti Vocali sau Solisti  Instrumentisti este de 35 lei/persoana, care se va plati in contul bancar al organizatorului de festival pana la data de 25 Iulie 2019.
 • Coordonatori, Instructori, Profesori, Metodisti, care pregatesc grupuri vocal – folclorice cat si solisti vocali si solisti instrumentuisti, au obligatia de a respecta intocmai programul festivalului, zilele de concurs, precum si ordinea intrarii in scena, care va fi stabilita si anuntata de organizatori.

Norme generale:

 •       Odata cu inscrierea in festival, participantii au obligatia sa transmita organizatorului, fisa de concurs si tabelul nominal completat cu componenta intregului grup vocal-folcloric s-au solistii individuali. Tabelul va cuprinde: Nume, Prenume, Localitatea – Judetul, CNP,  functia in cadrul grupului pentru fiecare participant.
 • Fiecare participant din cadrul : Grup Vocal – Folcloric, Solisti Vocali s-au Solisti  Instrumentisti, au obligatia ca pe perioada festivalului sa detina mijlocul de transport propriu.
 • Data sosirii in unitatea de cazare este 27 August 2019, intre orele 12:00 – 17:00. Participantii care vor sosi in ziua a doua a festivalului sau mai tarziu, fara a avea motive intemeiate, nu vor avea asigurate servicii in cadrul festivalului. 
 • Cheltuielile de cazare si masa si transport vor fi suportate de participanti.  
 • Valoarea pachetului  de servicii pentru cazare –  masa, va fi platita de fiecare participant  individual.                                                                                                                            Pretul pachetului este  de 495 Ron/persoana, insemnanad ( cinci zile cazare la hotel si cinci zile masa pensiune completa  la restaurant )
 • Plata serviciilor se va face in contul:  Asociatia  A.C.C.S.A.L.P.A. Constanta, Cod Fiscal. 30692728, CONT: RO55  BUCU  1991 2159  4915  8RON  Banca  –  Alpha SA,  Sucursala  Constanta – Romania,cu respectarea clauzelor din regulament.
 • Serviciul de CAZARE:

INTRARE:  27.08.2019

IESIRE:  01.09.2019

 • Serviciul de MASA:  

INTRARE: 27 August 2019 cu masa de pranz ( DEJUN )

IESIRE: 01 Septembrie 2019 cu masa de dimineata (MIC DEJUN)

 • Grupurile inscrise in festival, vor fi programate sa evolueze pe perioada celor cinci zile, seara de seara, in cadrul spectacolelor folclorice care vor avea loc pe cele sapte scene ale festivalului.
 • Programele folclorice in afara concursului, vor avea o durata cuprinsa intre minim 30 minute – maxim 40 de minute.
 • Seara de seara, in cadrul festivalului se va organiza parada costumelor si portului popular.

IMPORTANT  DE  RETINUT:

 •       Fiecare Grup sau Ansamblu, va trebui sa detina obligatoriu urmatoarele:

–         Steagul national in marime standard.

–         Platcarda ,  Insemnele  si  steagul Ansamblului sau Grupului.

          In cadrul sectiunilor de concurs si spectacolelor folclorice, acompaniamentul orchestral va fi pe CD ( negativ ).

–          CD-ul va fi realizat in format audio. Fiecare piesa de pe CD va fi inregistrata  separat (track 1, track 2, etc).

–           Daca acompaniamentul orchestral in cadrul concursului si al spectacolelor va fi cu orchestra sau taraf propriu, in acest caz,  aveti obligatia sa ne comunicati numarul instrumentelor existente pentru a putea fi amplificate.

 •       Reprezentantii si delegatii grupurilor sau ansamblurilor, vor avea obligatia sa participe la sedintele operative, care vor avea loc pe perioada festivalului.
 •       Nu se admite,  aducerea altor  persoane straine in unitatile de cazare si masa.
 •      Comportamentul indecent al participantilor este interzis pe perioada desfasurarii festivalului.

Sistemul de jurizare:

           Juriul festivalului va fi format din 7 (sapte ) persoane, specialisti  in domeniu.

 •       Clasamentul va fi realizat in functie de punctajul general obtinut.

–          Presedintele comisiei de jurizare va lua decizia finala in vederea solutionarii eventualelor contestatii.

           Participantii la Festival,  vor avea obligatia sa respecte intocmai precizarile prezentului regulament, programul festivalului, orele si conditiile de deplasare, ordinea intrarii in scena si durata programelor folclorice care vor fi  prezentate.

           Orice abatere de la normele prezentului regulament, vor duce la eliminarea din festival a celora care savarsesc abaterea.

                                                                                                           

DIRECTOR  FESTIVAL,

ACT. OVIDIU ROSCA

                     

FISĂ  DE  INSCRIERE IN FESTIVAL SI CONCURS

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR  ( CONCURS )

 PENTRU COPII ŞI TINERI INTERPREŢI AL CÂNTECULUI ŞI

DANSULUI POPULAR  NAŢIONAL SI INTERNATIONAL

“ DOBROGE, MANDRA GRADINA ”

 Editia a XIII – A

27 AUGUST 2019 – 01 SEPTEMBRIE 2019

 

 

SECŢIUNEA  DE  CONCURS:  __________________________________________________________ 

 

Nume: _______________________________________________________

 

Prenume:_____________________________________________________                                                 

 

Data naşterii:  _________________; CNP -___________________________

 

Profesia: ______________________________________________________

 

Adresa: ________________________________________________________________________________

 

Localitatea:  _____________________________________________________________________________ 

 

Profesor coordonator; _____________________________________________________________________

 

Participări la alte concursuri:

 

 

Repertoriul ales: 

1 – ____________________________________________________________________________________

2 –______________________________________________________________________________________

 

                                                                                                                             Semnatura,_______________

 

Data, _________________

 

Both comments and pings are currently closed.

Opţiunea de a comenta a fost dezactivată.