ASOCIATIA CULTURALA  A  COREGRAFILOR, SCENOGRAFILOR, ARTISTILOR LIBER PROFESIONISTI  SI  AMATORI  DIN  CONSTANTA – ROMANIA

AGENTIA DE  IMPRESARIAT ARTISTIC “ FUTURE  PROJECTS “ CONSTANTA

TEL/FAX: 0040241619049; Email:ovidiu0707@yahoo.com sau futureprojects@yahoo.com

 

 REGULAMENT  FESTIVAL

FESTIVALUL  NATIONAL  DE  FOLCLOR ( CONCURS ) PENTRU COPII SI TINERI INTERPRETI  AL  CANTECULUI  POPULAR  NATIONAL

“ DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC “

EDITIA  A IV – A  2013

27  –  31  AUGUST  2013

 

Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti „ Dobroge, vatra de folclor  romanesc “, inclus in calendarul Consiliului National de Organizare a Festivalurilor de Folclor, este organizat de ASOCIATIA CULTURALA A COREGRAFILOR, SCENOGRAFILOR, ARTISTILOR LIBER  PROFESIONISTI  SI AMATORI DIN CONSTANTA  in parteneriat cu Agentia de Impresariat Artistic “ FUTURE PROJECTS “ Constanta , Ansamblul Folcloric pentru Tineret “ CANT SI JOC CA PE LA NOI “ Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Constanta si Primaria Municipiului Mangalia.Incepand cu anul 2009, cand s-au pus bazele acestui festival de folclor cu caracter national, an de an festivalul a crescut valoric, impunandu-se in viata cultural – artistica a judetului Constanta si a tarii. Impresionantele parade ale portului popular, spectacolele folclorice prezentate pe scenele din judetul Constanta, intalnirile dintre mesagerii diferitelor culturi, spiritul competitiv de inalt profesionalism, cunoasterea traditiilor si obiceiurilor populare, se inscriu in aceasta atmosfera de bucurie a cantecului popular, aflata sub semnul colaborarii si prieteniei.

Evenimentul este o adevarata sarbatoare a cantecului  popular, o explozie de originalitate si traditii pastrate din generatie in generatie si transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului.

Pe parcursul festivalului, participantii au ocazia de a vizita judetul Constanta cu orasele sii comunele sale, cu atractiile sale, dar si cu ospitalitatea proverbiala a locuitorilor sai.

Sub marea umbrela a folclorului s-au legat de-a lungul timpului, prietenii durabile care nu tin cont de relatii sociale si opinii politice. Oamenii indragesc folclorul, bun spiritual de pret, il recepteaza bucurosi, cu exuberanta, pasiune, patima, dornici de autenticitate, interpretare adecvata, varietate si culoare, creatia populara constituind un inepuizabil izvor de inspiratie.

Putem spune ca aceasta este o manifestare culturala de maxima importanta pentru judetul Constanta, un moment de intalnire si schimburi culturale intre diverse zone folclorice, traditii si culturi, sub semnul prieteniei si pacii.

Editia a IV a – 2013 a Festivalului National de Folclor pentru Copii si Tineri Interpretii

“ Dobroge, vatra de folclor romanesc “  se va desfasura pe doua scene din Dobrogea – judetul Constanta. Aceste localitati vor fi o prima surpriza pentru participantii la festival, deoarece localitatile vor fi stabilite si confirmate de organizatori dupa finalizarea discutiilor ce au inceput cu un numar de peste 15 Primarii din judetul Constanta, iar finalistele vor fi doar doua primarii care vor fi si gazdele acestui Festival National de Folclor.

        Participarea la festival, va fi posibila numai in urma primirii din partea organizatorilor a invitatiei oficiale, invitatii care vor fi trimise  de organizatori catre concurenti si un numar de 10 Ansambluri Folclorice din Romania, solistilor vocali si instrumentisti, grupurilor folclorice, acestia fiind tineri cu varste cuprinse intre 8 si 25 ani, sectiunea fara dizabilitati si sectiunea cu dizabilitati. Inscrierea concurentilor individuali, se va face de pana  la data de 20 august 2013.

La cea de a IV-a editie a Festivalului National de Folclor “ DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC “  organizatorul impreuna cu gazdele festivalului, INVITA  artistii amatori , interpreti ai cantecului popular romanesc, copii si tineri,  participanti din Romania.

Anul 2013 va gazdui la acest  festival un numar de peste 500 de artisti amatori, artisti care pe parcursul celor patru zile de festival, vor transforma Dobrogea intr-o adevarata sarbatoare a folclorului.

Va asteptam la Festivalul National de Folclor pentru Copiii si Tineri Interpreti al cantecului  popular National “ DOBROGE, VATRA DE FOLCOR ROMANESC“ Editia a IV- a  2013.

 

 

DIRECTOR FESTIVAL,

                                           Act. Ovidiu ROSCA

 

 

Regulament participare SECTIUNEA INTERPRETARE INDIVIDUALA SOLISTI VOCALI SI SOLISTI INSTRUMENTISTI

 

 Norme referitoare la participare:

  • Se pot inscrie in concurs solisti vocali si instrumentisti de muzica populara, fara dizabilitati, si solisti vocali si instrumentisti cu dizabilitati, tineri cu varste cuprinse intre 8 si 25 de ani, pe trei categorii de varsta ( 8 -13 ani, 14 – 18 ani, 19 – 25 ani ).
  • Inscrierea se face prin intermediul formularului special.
  • Pentru concurentii inscrisi la sectiunea Interpretare – la persoanele cu dizabilitati nu  va avea loc  preselectia. La concurentii fara dizabilitati, preselectia se va face  de catre  Centrele Culturale de unde apartin concurentii.
  • Data maxima pana la care se pot face inscrieri: 20 august 2013.
  • Taxa de inscriere este de 35 RON / persoana pentru interpretii fara dizabilitati si se achita pana la data de 10 august 2013.

Norme referitoare la concurs:

  • La aceasta sectiune pot participa solisti vocali si instrumentisti de muzica populara, cu si fara dizabilitati, cu varste cuprinse intre 8 si 25 de ani.
  • Vor fi admisi in concurs maxim 8 solisti vocali si instrumentisti din fiecare judet.
  • Judetul Constanta isi rezerva dreptul de a inscrie in concurs un numar de maxim 10 solisti.
  • Categoriile de varsta dupa care se va face evaluarea concurentilor sunt urmatoarele:
    •   8 – 13 ani (persoane fara dizabilitati); nu vor prezenta doina in concurs.
    • 14 – 18 ani (persoane fara dizabilitati);
    • 19 – 25 ani (persoane fara dizabilitati);
    •   8 – 25 ani (persoane cu dizabilitati)
  • Fiecare participant cu sau fara dizabilitati va concura individual avand timp de scena de 12 minute rezervat pentru prezentarea costumului popular si celor doua cantece din concurs.
  • Pentru concurentii participanti la categoriile de varsta 14 – 18 ani si 19 – 25 ani este obligatorie interpretarea unui cantec doinit sau a unei balade si interpretarea unui cantec cu acompaniament orchestral. Aceasta regula se aplica si categoriei de varta  19 – 25 ani  interpreti fara dizabilitati.
  • La categoria de varsta 8 – 13 ani, cele doua cantece vor fi de natura diferita si vor fi selectate de catre concurent.
  • Fiecare concurent va aborda un repertoriu la alegere, specific zonei sau subzonei folclorice pe care o reprezinta si va purta un costum adecvat zonei.
  • Nu vor fi admisi in concurs solisti vocali sau instrumentisti profesionisti.
  • Concurentii vor respecta intocmai programul festivalului, zilele de concurs precum si ordinea intrarii in scena care va fi stabilita de organizatori.

Norme generale:

  • Ziua sosirii in unitatea de cazare este 27 august 2013 intre orele 6:00 si 17:00. Participantii care vor sosi in a doua zi de festival sau mai tarziu,  fara a avea motive intemeiate vor achita integral ( 100 % ) toate serviciile sau vor fi eliminati din festival.
  • Concurentii sunt asteptati in data de 27 august 2013, incepand cu orele 6:00, avand asupra lor cartea/buletinul de identitate sau certificatul de nastere precum si partiturile cantecelor daca nu au avut posibilitatea sa le trimita odata cu fisa de inscriere.

Pentru persoanele fara dizabilitati cheltuielile de masa si cazare vor fi suportate in proportie de 70% de participanti, insemnand suma de 320 Ron/persoana  si care va trebui sa fie achitate integral pana la data de 20 august 2013.

  • Valoare de 300 Ron/persersoana, reprezentand plata partiala a serviciilor de cazare-masa, pentru fiecare concurent si participant din cadrul grupului. Plata se va face in contul A.C.C.S.A.L.P.A. CONSTANTA, Cod Fiscal. 30692728, CONT: RO62 BTRL  0140 1205 M412 08XX Banca Transilvania Constanta, pana la data stabilita de organizatori de 20.08. 2013.
  • Cheltuielile de transport pana la unitatea de cazare si retur vor fi suportate de  participanti.
  • Persoanele care insotesc concurentii, vor achita serviciile de masa si cazare la acelas pret ca si concurentii.
  • In situatia in care persoanele care insotesc concurentii nu sunt multumite de serviciile oferite de organizatori, aceste personae vor trebui sa gaseasca alte servicii de cazare si masa in alte locatii pe cont propriu fara a li se asigura gratuitatea de 30% din valoarea serviciilor.
  • In cazul persoanelor cu dizabilitati, atat concurentii cat si insotitorii care vor fi maxim 1 insotitor la 6 copii, vor beneficia de servicii de masa si cazare gratuit. Transportul pana la unitatea de cazare si retur, precum si local, va fi suportat de catre participanti.
  • Serviciul de masa incepe in data de 27 august 2013 cu masa de seara si se incheie la data de 31 august 2013 cu masa de pranz
  • Serviciul de Cazare incepe:INTRARE 27.08.2013 si se termina cu IESIRE 31.08. 2013.
  • Participantii sunt rugati sa aiba cu ei CD in format audio cu negativele pieselor care vor fi interpretate in concurs pentru eventualitatea in care orchestra nu va fi disponibila.
  • Acompaniamentul orchestral pentru concurs si repetitii va fi asigurat de catre Orchestra Populara.
  • Nu se permite consumul de bauturi alcoolice, aducerea persoanelor straine in unitatea de cazare si comportamentul indecent.

Sistemul de jurizare

Juriul va fi format din specialisti in domeniu.

  • Clasamentul concurentilor va fi realizat in functie de punctajul total.
    • Presedintele juriului va lua decizia finala in cazul eventualelor contestatii.

Participantii la Festivalul National de Folclor „Dobroge, vatra de folclor romanesc” editia a IV-a 2013, au obligatia de a respecta intocmai precizarile prezentului regulament,  programul festivalului, orele si conditiile de deplasare, ordinea intrarii in scena si durata programelor folclorice prezentate. Orice abatere de la normele prezentului regulament vor conduce la eliminarea din festival.

 

 

REGULAMENT DE  PARTICIPARESECTIUNEA INTERPRETARE  –  GRUPURI  VOCAL – FOLCLORICENorme referitoare la concurs:

  • Se pot inscrie in concurs un numar de pana la 15 grupuri vocal folclorice de amatori din Romania. Grupurile vor fi: cu dizabilitati si fara dizabilitati.
  • Fiecare grup va avea in componenta sa un numar cuprins intre 5 si 10 solisti vocali, care vor concura in cadrul festivalului conform programului si regulamentului stabilit de organizatori.
  • Categoriile de varsta dupa care se face evaluarea grupurilor sunt urmatoarele:
    •   8 – 13 ani (persoane fara dizabilitati);
    • 14 – 25 ani (persoane fara dizabilitati)
    •   8 – 25 ani (persoane cu dizabilitati)
  • Fiecare grup participant, cu sau fara dizabilitati, va avea ca  timp  de scena12 minute, timp rezervat pentru prezentarea si interpretarea a doua cantece de muzica populara de factura diferita. Acompaniamentul va fi sustinut de orchestra populara sau cu CD negativ ( partea instrumentala pe CD) .
  • Fiecare grup va aborda un repertoriu la alegere, specific zonei sau subzonei folclorice pe care o reprezinta.
  • Membrii grupului vor purta costume populare specifice zonei sau subzonelor folclorice.
  • Data maxima pana la care se pot face inscrierile, este 20 august 2013.
  • Taxa de inscriere pentru grupuri este de 80 RON/grup si se va achita pana la data de 20 august  2013.
  • Nu vor fi admise in concurs grupuri vocal – folclorice  profesioniste.
  • Grupurile participante vor respecta intocmai programul festivalului, zilele de concurs precum si ordinea intrarii in concurs care va fi stabilita de organizatori.

Norme generale:

  • Odata cu inscrierea in concurs, concurentii au obligatia sa trimita organizatorului tabelul completat cu membrii grupului. Acesta va contine: Nume, Prenume, Localitatea de domiciliu, CNP si functia in cadrul grupului pentru fiecare participant.
  • Participantii au obligatia de a veni la festival cu mijloc de transport propriu (autocar, microbuz, autoturism).
  • Ziua sosirii in unitatea de cazare este 27 august 2013 intre orele 6:00 si 17:00. Participantii care vor sosi in a doua zi de festival sau mai tarziu, fara a avea motive intemeiate, vor achita integral ( 100 % ) toate serviciile de cazare si masa sau vor fi eliminati din festival.
  • In cazul grupurilor format din 4 -10 interpreti, numarul maxim de persoane admis este de 11, insemnand ca 1 persoana este insotitor sau coordonator de grup.
  • Cheltuielile de masa, cazare vor fi suportate in proportie de 70% de participanti, insemnand suma de 300 Ron/persoana, suma care va trebui sa fie achitata ingegral pana la data de 20 august 2013.
  • ·         Valoarea de 300 Ron/persersoana, reprezinta plata partiala a serviciilor de cazare-masa, pentru fiecare persoana din cadrul grupului.
  • ·         Plata se va face in contul A.C.C.S.A.L.P.A. CONSTANTA, Cod Fiscal. 30692728, CONT: RO62 BTRL  0140 1205 M412 08XX Banca Transilvania Constanta, pana la data stabilita de organizatori de 20.08. 2013.
  • Cheltuielile de transport pana la unitatea de cazare si retur vor fi suportate de  participanti.
  • In cazul grupurilor cu dizabilitati, atat interpretii cat si insotitorii vor beneficia de servicii de masa si cazare gratuit.
  • Transportul pana la unitatea de cazare si retur, precum si local, va fi suportat de catre participanti.
  • Serviciul de masa va incepe in data de 27 august 2013 cu masa de seara si se incheie in data de 31 august  2013  cu masa de pranz.
  • Reprezentantii grupurilor au obligatia de a participa la sedintele tehnice care vor avea loc zilnic.
  • Nu se permite consumul de bauturi alcoolice, aducerea persoanelor straine in unitatea de cazare sau comportamentul indecent.

Sistemul de jurizare:

  • Juriul va fi format din specialisti in domeniu.
    • Presedintele juriului va lua decizia finala in cazul unorb eventuale contestatii.

Participantii la Festivalul National de Folclor „Dobroge, vatra de folclor romanesc ” editia a IV – a 2013, au obligatia de a respecta intocmai precizarile prezentului regulament, programul festivalului, orele si conditiile de deplasare, ordinea intrarii in scena si durata programelor folclorice prezentate. Orice abatere de la normele prezentului regulament  vor conduce la eliminarea din festival.

 

                                    DIRECTOR  FESTIVAL

                                                              Act. OVIDIU ROSCA

 

Both comments and pings are currently closed.

Un comentariu to “FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR ( CONCURS ) PENTRU COPII SI TINERI INTERPRETI AL CANTECULUI POPULAR ” DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC” EDITIA A IV-A 2013 – PERIOADA 27 – 31 AUGUST 2013”

  1. administrator spune:

    FOARTE FRUMOS…
    UITE CA AVEM SI FESTIVAL DE INTERPRETARE FOLCLORICA…
    BRAVO ORGANIZATORILOR…
    INSCRIERILE CRED CA POT INCEPE INCA DE PE ACUM…
    TREBUIE SA AVEM SI NOI TIMP DE PREGATIRE SI ACOMODARE…
    EU CRED CA AM SA SPARG GHEATA SI AM SA FIU PRIMUL CARE MA INSCRIU LA ACEST FESTIVAL…
    DE ASEMENEA VOI FI SI PRIMUL CARE VOI FACE BAIE IN MARE…
    PENTRU CUNOSTINTA …BOGDAN NICOLAE